zaterdag 10 november 2012

Kadèr Gürbüz in nieuwe Eén-fictiereeks “De Vijfhoek”


Kadèr Gürbüz in nieuwe Eén-fictiereeks “De Vijfhoek”
 
“De Vijfhoek” met Kadèr Gürbüz is de eerste Eén-fictiereeks sinds Heterdaad die in Brussel wordt gedraaid en vertelt het verhaal van de bewoners van de fictieve Brusselse wijk de Kattenberg, gelegen in hartje Brussel. Wanneer hun wijk bedreigd wordt door een grootschalig bouwproject slaan ze de handen in elkaar. Aanvankelijk echter waren de bewoners te druk bezig met hun eigen leven om aan het project aandacht te schenken maar naarmate de dreiging concreter wordt, groeit het besef dat hun huis, hun thuis op het spel staat. Ze besluiten samen de strijd aan te gaan, want enkel in groep maken ze een kans tegen de machtige bouwpromotor.
 
“De Vijfhoek” is een hedendaagse versie van het verhaal David en Goliath.
De opnamen van deze dertiendelige fictiereeks starten in april met een knappe cast zoals Marieke Dilles, Jeroen Van Dyck, Jenne Decleir, Rik Van Uffelen, Chris Thys, Kim Hertogs, Hilde Heijnen, Elke Dom, Jens Pauly, Dries Vanhegen, Dirk Tuypens, Michel Dousselaere, Karin Tanghe, Christel Domen, Saïd Jaafari, Tom Van Bauwel, Mourade Zeguendi, Rachida Chbani, Ben Hamidou, Hans De Munter, Kadèr Gürbüz, Ella-June Henrard en Karel Tuytschaever.
 
De serie met Kadèr Gürbüz wordt op locatie opgenomen in Brussel, onder meer op en in de omgeving van het Sint-Denijsplein in Vorst en krijgt steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
De juiste uitzenddatum van “De Vijfhoek” is nog niet gekend.

In De Vijfhoek met Kadèr Gürbüz staan de bewoners van een karakteristieke Brusselse wijk centraal.  Aanvankelijk zijn ze druk bezig met hun eigen leven, maar wanneer een groot bouwproject het voorbestaan van de wijk in het gedrang brengt, slaan ze de handen in elkaar.

Het verhaal speelt zich af op en rond de Kattenberg, een fictief plein in hartje Brussel dat bedreigd wordt door een groot bouwproject. Aanvankelijk zijn de bewoners te druk bezig met hun eigen levens om er aandacht aan te schenken. Maar naarmate de dreiging concreter wordt groeit het besef dat hun huis, hun thuis en hun toekomst op het spel staan. Ze besluiten samen de strijd aan te gaan, want enkel als groep maken ze een kans.

De Vijfhoek met Kadèr Gürbüz is een hedendaagse versie van het verhaal van David en Goliath. De gewone man neemt het in de reeks op tegen een machtige en invloedrijke bouwpromotor, met solidariteit als centraal thema.

Onze nieuwe fictiereeks kan dus rekenen op een knappe cast met Marieke Dilles, Jeroen Van Dyck, Jenne Decleir, Rik Van Uffelen, Kadèr Gürbüz, Elke Dom, Dirk Tuypens, Michel Van Dousselaere, Saïd Jaafari, Tom Van Bauwel en Mourade Zeguendi in de hoofdrollen. Marieke Dilles vertolkt de rol van het centrale personage Ellen, maar de rol die voor Brussel zelf is weggelegd, is zeker even belangrijk.

De Vijfhoek is een programma van Kanakna Productions voor Eén en wordt op locatie opgenomen in Brussel, met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De uitzending van De Vijfhoek met Kadèr Gürbüz is voorzien in 2012

De Vijfhoek vertelt het verhaal van enkele bewoners uit een typische Brusselse buurt. Aanvankelijk zijn ze druk bezig met hun eigen leven, maar wanneer een groot bouwproject het voortbestaan van de wijk in het gedrang brengt, slaan ze de handen in elkaar. Onder anderen met Marieke Dilles (De smaak van De Keyser), Kadèr Gürbüz(Jes, Code 37, W817), Jeroen Van Dyck (Het Eiland, David), , Rik Van Uffelen (Kongo, Confituur), Elke Dom (De Parelvissers, LouisLouise), Michel Van Dousselaere (Aspe, Zot van A), Tom Van Bouwel (Sara, Windkracht 10), Mourade Zeguendi (Les Barons, Duts) en Dirk Tuypens (Witse). De reeks zal ten vroegste in 2012 op Eén te zien zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten