dinsdag 28 augustus 2012

Kadèr Gürbüz in De Vijfhoek, nieuwe fictiereeks Eén vanaf dinsdag 4 september 2012


Kadèr Gürbüz in De Vijfhoek, nieuwe fictiereeks Eén vanaf dinsdag 4 september 2012

De Vijfhoek is een hedendaagse versie van het verhaal van David en Goliath. De gewone man neemt het op tegen de invloedrijke bouwpromotor. Solidariteit is het centrale thema.
De serie mag rekenen op een cast om U tegen te zeggen, want naast de hoofdcast ziet de kijker onder meer Rik Van Uffelen, Elke Dom, Dirk Tuypens, Michel Dousselaere, Saïd Jaafari, Tom Van Bauwel, Mourade Zeguendi, Chris Thys, Kim Hertogs, Hilde Heijnen, Jens Pauly, Dries Vanhegen, Karin Tanghe, Christel Domen, Rachida Chbani, Ben Hamidou, Hans De Munter, Kadèr Gürbüz(Jes, Code 37), Ella-Jane Henrard en Karel Tuytschaever.
De Vijfhoek werd in Brussel op locatie opgenomen met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Op Eén vanaf dinsdag 4 september om 20.40 uur.

De Vijfhoek is een drama/fictiereeks op de Belgische tv-zender Eén, geregisseerd door Christian Vervaet en Roel Mondelaers. De reeks is een productie van Kanakna. Voor de opnames van de reeks werd gefilmd in het centrum van Brussel en in Vorst, vooral op en rond het Sint-Denijsplein aldaar (50°48'35"NB, 4°18'59"OL) dat model stond voor het plein in de fictieve wijk Kattenberg. De opnames hadden plaats van april 2011 tot juni 2011 en van juli tot september 2011. De reeks was al vanaf 2008 in ontwikkeling, maar door besparingen kwam de reeks maar in 2011 tot stand. Men had 6 dagen per aflevering om op te nemen.

In de reeks wordt vooral Nederlands(Vlaams) gesproken, maar er zal ook uitdrukkelijk Frans worden gesproken aangezien de reeks zich afspeelt in het tweetalige Brussel. De reeks vertelt het verhaal van de bewoners van de fictieve Brusselse wijk de Kattenberg. De reeks start op dinsdag 4 september 2012 op één. De titel verwijst naar de Brusselse herkenbare Vijfhoek.

In De Vijfhoek staan de bewoners van de Brusselse wijk Kattenberg centraal, een plein in hartje Brussel dat bedreigd wordt door een groot bouwproject. Aanvankelijk zijn de bewoners te druk bezig met hun eigen levens om er aandacht aan te schenken, maar naarmate de dreiging groter wordt, beseffen ze dat hun huis en heel hun toekomst op het spel staat. Ze besluiten samen de strijd aan te gaan, want enkel als groep maken ze een kans tegen de machtige bouwpromotor.

Brussel op z'n best in VRT-reeks De Vijfhoek met Kadèr Gürbüz

 Met het gloednieuwe prestigeproject De Vijfhoek keert de VRT voor het eerst sinds Heterdaad terug naar Brussel. De Vijfhoek wil een positief beeld schetsen van onze hoofdstad en is een van de vijf fictiereeksen waarmee de openbare omroep dit najaar zal uitpakken.

Rond een plein in de fictieve Brusselijkse wijk De Kattenberg wonen Nederlandstaligen, Franstaligen en allochtonen vredig samen, zonder elkaars deur plat te lopen. Wanneer hun habitat bedreigd wordt door een bouwpromotor die de wijk wil opkopen om er een winkelcentrum neer te poten, slaan de buurtbewoners de handen in elkaar. Een van de voortrekkers is Ellen, een jonge advocate die al zes jaar op kot zit in De Kattenberg en het wil maken als journaliste.

'David tegen Goliath in het Brussel van vandaag', klinkt het bij productiehuis Kanakna. Solidariteit en diversiteit zijn de hoofdthema's van De Vijfhoek, wat weerspiegeld wordt door de verschillende talen die gesproken worden en origines van de acteurs. Met verhaal wil de reeks wil Brussel van haar beste kant wil laten zien, omdat het er niet allemaal kommer en kwel is.

Met Marieke Dilles, Jenne Decleir en Jeroen Van Dyck in de hoofdrollen heeft De Vijfhoek een aantal topacteurs in huis. Het is echter onze hoofdstad zelf die de show steelt in de serie.

De Vijfhoek is een project van het productiehuis Kanakna en is vanaf 4 september 2012 te zien op één.

Hoofdpersonages De Vijfhoek
Acteur     Personage
Marieke Dilles     Ellen
Jeroen Van Dyck     Jan
Jenne Decleir     Christophe
Rik Van Uffelen     Jacques
Chris Thys     Rosanne
Kim Hertogs     Sophie
Hilde Heijnen     Katja
Elke Dom     Claudia
Jens Pauly     Jules
Dries Vanhegen     Jules
Dirk Tuypens     Lukas
Michel Van Dousselaere     Norbert
Karin Tanghe     Yvonne
Christel Domen     Mia
Saïd Jaafari     Said
Mourade Zeguendi     Jamal
Rachida Chbani     Farida
Ben Hamidou     Mohammed
Hans De Munter     Herman
Tom Van Bauwel     Wols
Kadèr Gürbüz     Storck
Ella-June Henrard     Wendy
Karel Tuytschaever     Dirk
Stefaan Van Brabandt    
Rik Verheye    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten