zaterdag 8 oktober 2011

Kadèr Gürbüz krijgt prominente rol in Familie

Kadèr Gürbüz krijgt prominente rol in Familie
Eén week voor de zomerstop deed de bekende Vlaamse actrice Kadèr Gürbüz haar intrede als pr-vrouw Caroline. De vertrouwde soapgezichten ondervinden snel dat zij geen makkelijke dame is.
Familie pakt opnieuw uit met een belangrijke naam. Na het binnenhalen van Hans De Munter en Carry Goossens eerder in dit bijna aflopende seizoen, zal ook Kadèr Gürbüz (41) een grote rol gaan spelen in de vtm-serie. "Ik sta ondertussen al zo'n zes maanden op de set en die zijn werkelijk voorbijgevlogen", vertelt de enthousiaste actrice. "En er komen zeker nog minstens zes maanden bij.
Dat was bij het afsluiten van onze samenwerking al beslist. Toen mij deze rol werd aangeboden had ik aanvankelijk toch wel wat twijfels. Ik heb daarom met enkele mensen gesproken om te bekijken of dit een goed idee was. Ik hoorde van hen dat de sfeer bij Studio A goed zat. Zoiets is voor mij zeer belangrijk. Mijn gevoel, waarop ik altijd vertrouw als ik beslissingen moet nemen, vertelde me dat ik dit moest doen. En het was geen foute beslissing."
Het is de eerste keer dat Kadèr Gürbüz zo lang en intensief bezig is met een tv-reeks. "In het verleden heb ik weliswaar zes jaar meegespeeld in de Ketnet-serie W817, maar die opnames namen maar zes maanden per jaar in beslag. Nu ben ik echt voortdurend bezig met Familie. Volgende week heb ik bijvoorbeeld vier draaidagen. Toch blijf ik freelance actrice. Ik combineer deze rol nog met opnames voor een nieuwe Eén-serie en ik speel nog in twee theaterproducties."
Kadèr Gürbüz zal geïntroduceerd worden als Caroline. "Ze is een pr-dame die nauw gaat samenwerken met MVM, het modehuis van Véronique (Anne Somers). Die samenwerking zal niet van een leien dakje lopen. Iedereen tracht in de nieuwe constructie z'n plaats op te eisen en dat geeft spanningen.
Caroline is geen gemakkelijke vrouw. Maar voor dergelijke rollen vragen ze me wel vaker. (lacht) Het is een harde tante, maar ze gaat zeker niet over lijken. Zo ziet ze haar zoon Axel (Bram Van Outryve) heel graag. De mensen zullen ook haar menselijke kant zien." Deze rol is heel anders dan haar bekende rol uit Jes. "Daarin speelde ik een eenzame vrouw met een hardwerkende echtgenoot. Mijn personage Michelle was geen carrièrevrouw. Caroline in Familie is dat wel."
Kadèr Gürbüz speelt Caroline, de zelfzekere PR-verantwoordelijke van F@C, die net als Veronique op haar strepen staat. Ze is er de vrouw niet naar om zich opzij te laten duwen en ze verdedigt haar terrein als een leeuwin. Ondermaatse prestaties duldt ze niet, afspraken zijn er om na te komen en discussiëren kan alleen als de tegenpartij weet waar die het over heeft. Kortom, het ziet er naar uit dat Veronique haar gelijke heeft gevonden in Caroline…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten