dinsdag 14 juni 2011

Kadèr Gürbüz in W817

W817 is een coole jongerenserie, een sitcom met actrice Kadèr Gürbüz in een hoofdrol, over 8 totaal verschillende mensen die elk op hun eigen manier hun weg zoeken in het leven.
W817 met Kadèr Gürbüz (Birgit), Britt Van Der Borght (Zoë), Govert Deploige (Steve), Danny Timmermans (Tom), Aron Wade (Akke), Aagje Dom (Jasmijn).
EEN OPPORTUNISTISCHE CARRIERE VROUW(Kadèr Gürbüz), EEN PARTY-GIRL, EEN HOMO, EEN WOUD-BE SCHRIJVER , EN EEN CYBERNERD DIE SAMMEN WONEN IN EEN HUIS...
DAT KAN NATUURLIJK NIET GOED AFLOPEN.
ZEKER NIET ALS ER OOK NOG EENS EEN PUBERAAL BUURMEISJE TE PAS EN TE ONPAS BINNENSPRING EN TOCH JUIST DEZE MIX VAN 6 TOTAAL VERSCHILLENDE KARAKTERS IS DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER W817 EEN SITCOM WAAR IN AL EENS GELACHEN MAG WORDEN TENZIJ JE JUIST ONTROERD WORD DOOR DE PERSONAGES DIE ELK OP HUN EIGEN MANIER HUN WEG ZOEKEN NAAR HET LEVEN.
RELATIES EN HUMOR STAAN UITERAARD VOOROP MAAR OOK THEMA`S LIEFDE, VRIENDSCHAP, STUDIES, SEKSUALITEIT, UITGAAN EN JONGERENCULTUUR KOMMEN AAN BOD IN W817.
W817 was een Vlaamse komische jeugdserie met Kadèr Gürbüz die van 1999 tot 2003 op Ketnet liep.
De reeks speelt zich af in een studentenhuis waar zes jongeren (vier jongens, twee meisjes) samen wonen. Dit huis bevindt zich in wijk 8, nummer 17 of kortweg "W817", dat ook als "wacht eens even" kan worden uitgesproken, vandaar de titel.
Veel afleveringen draaien rond komische situaties, parodieën op bekende films en af en toe wordt er ook aandacht gespendeerd aan ernstige thema's, zoals aids en homoseksualiteit. Om de reeks flitsender te maken werd elke scèneovergang voorafgegaan door een vooruitspoel-geluid.
Er zijn in totaal vijf reeksen met alles bij elkaar 131 afleveringen gemaakt met Kadèr Gürbüz. De eerste reeks bestond uit afleveringen die 25 minuten duurden, maar vanaf de tweede reeks heeft men dit teruggebracht tot 15 minuten. In tegenstelling tot de overige reeksen is de eerste reeks nooit meer herhaald geweest.
De hoofdpersonages als Kadèr Gürbüz, met uitzondering van Aron Wade, hebben een hele tijd met hun W817&Band rondgetrokken. Nadat de reeks eindigde kwam er ook een einde aan de band.
Aagje Dom (Jasmijn) maakte lange tijd deel uit van het Kids Power Team, waarin ze samen met Jenna Vanlommel en Grietje Vanderheijden optrad.
Hoofdpersonages W817
    Govert Deploige - Steve Mertens (seizoen 1-5)
    Aron Wade - Akke Impens (seizoen 1-5)
    Danny Timmermans - Tom De Rijcke (seizoen 1-5)
    Britt Van Der Borght - Zoë Zonderland (seizoen 1-5)
    Kadèr Gürbüz - Birgit Baukens (seizoen 1-5)
    Aagje Dom - Jasmijn De Ridder (seizoen 1-5)
    Jenne Decleir - Carlo Stadeus (seizoen 3-5)
    Kalina Malehounova - Kim De Hert (seizoen 4-5)

In 2002 kreeg het programma en Kadèr Gürbüz de prijs voor beste jeugdprogramma van de Vlaamse Gemeenschap.
In de laatste afleveringen houden de studenten en Kadèr Gürbüz een groots afscheidsfeest. Deze aflevering werd voor het eerst uitgezonden in de lente van 2003, maar werd ondertussen al verschillende keren herhaald op Ketnet
Al verschillende keren werd een dvd aangekondigd van de reeks,maar die kwam er uiteindelijk (nog) niet. In 2007 werd het aangekondigd, maar bleef daarna om onbekende redenen toch uit. Er is kans dat de serie uitkomt onder de reeks 'VRT Klassiekers', maar dit is nog onzeker.
Of dan de eerste reeks, die sterk verouderd is en daarom nooit meer herhaald wordt dan uitgebracht wordt is een vraagteken.
Kadèr Gürbüz is een Vlaamse actrice en presentatrice met Turkse roots.Ze studeerde aan het conservatorium in Gent. Daarna begon ze bij VT4 als omroepster. Haar bekendste rol is die van dokter Mihriban Ateş in Flikken.Bij de jeugd is ze vooral bekend als Birgit Baukens uit W817.
Kadèr Gürbüz speelde gastrollen in De Kotmadam , Spoed , Aspe , Witse , En daarmee Basta! , F.C. De Kampioenen en Mega Mindy .Ook was ze te zien in Het Swingpaleis en Thuis, als Meester advocate Karin Baert.
 Jenne Decleir collega Kadèr Gürbüz bij W817
Liefst drie nieuwe personages kreeg de jongerensitcom W817. Jenne Decleir, Mathias Sercu en Machteld Timmermans versterkten de vaste cast waarin Govert Deploige, Britt Van Der Borght, Kadèr Gürbüz, Danny Timmermans, Aron Wade en Aagje Dom. De vasten blijven de party girl, de would-be schrijver, de opportunistische carrièrevrouw(Kadèr Gürbüz), de homo en de cybernerd spelen die in één huis wonen.
W817 wordt nog geregeld herhaald op Ketnet. Daar kwamen Jenne, Mathias en Machteld als Carlo, Mickey en Ellen in beeld.
Jenne Decleir, de zoon van Jan Decleir, speelt de zakenpartner van Akke. Mathias, bekend als Ubi van Buiten de zone, speelt het vriendje van Zoë en Machteld, die met Britt en Aron aan het conservatorium in Brussel studeerde, wordt als Ellen verliefd om Tom. Voor wie het Ketnet-clubje met Kadèr Gürbüz kent.
Volgens de VRT blijft de vorm dezelfde: snel, spits, eigentijds, vol verbale humor en verrassende wendingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten