zaterdag 17 september 2011

Kadèr Gürbüz na knappe jive onterecht eruit gekieperd door stemmend Vlaanderen in ‘Sterren op de Dansvloer’!

Kadèr Gürbüz werd na knappe jive onterecht eruit gekieperd door stemmend Vlaanderen in ‘Sterren op de Dansvloer’!
Het nieuwe seizoen ‘Sterren op de Dansvloer’ was pas gestart en stemmend Vlaanderen heeft het al bruin gebakken. Het liet sexy Kadèr Gürbüz na de tweede liveshow van 'Sterren op de Dansvloer' kompleet in de steek waardoor niet, zoals algemeen verwacht, de sympathieke danskluns Wouter Van Bellinghen maar zij volledig ten onrechte als eerste afvaller naar huis moest en dat kwam hard aan bij Kadèr…
Openen deden vorige vrijdag de vrouwelijke BV’s die met hun professionele danspartners hun Mambo-relay op "Single ladies" van Beyonce moesten dansen. De jury was tevreden over hun prestaties en vond dat ze over het algemeen zelfs super gedanst hadden ook al viel uiteraard uiteraard wel één of andere kleinere opmerking. Kwalitatief waren er dus géén grote verschillen deze keer maar er moesten nu éénmaal punten (van 1 tot 5) gegeven worden. Sonja moest het daarbij stellen met 1 p, Laura kreeg de 2 p, An was erg tevreden met haar 3 p, Jelle scoorde met 4 p alweer goed en de jury was unaniem van mening dat Kadèr Gürbüz deze keer de 5 p verdiende, een flinke oppepper voor haar na het tegenvallende resultaat van vorige week.
Na die eerste ronde van vorige week plus de punten van de 2 relays gaf dat volgende tussenstand:
1ste ronde - relay - tussenstand
1 Jelle & Pascal 27 (1) + 4 = 31
2 Kevin & Martine 22 (3) + 4 = 26
3 Sonja & Arman 25 (2) + 1 = 26
4 Louis & Leila 20 (5) + 5 = 25
5 Peter & Kimberly 21 (4) + 3 = 24
6 An & Aerjen 20 (5) + 3 = 23
7 Kadèr Gürbüz & Dick 14 (8) + 5 = 19
8 Anthony & Nicky 16 (7) + 2 = 18
9 Laura & Wim 14 (8) + 2 = 16
10 Wouter & Olga 7 (10) + 1 = 8
Tijd voor de tweede ronde dan met voor de koppels ofwel de jive of de tango:
Kevin Janssens en Martine Jottay: de tango op "Asi se baila el tango" van Bailango 19 p (4-5-5-5)
Laura Lynn en Wim Gevaert: de jive op "Right now" van Pussycat Dol
Peter Van den Begin en Kimberly Smith: de jive op "Rip it up" van Little Richard 23 p (6-6-6-5)
Sonja Kimpen en Arman Eranosjan: de tango op "Pa’Bailar" van Bajofondo
An Lemmens en Aerjen Mooijweer: de jive op "Hey ya" van Outkast
Wouter van Bellinghen en Olga Terechova: de tango op "Hernando’s hideaway" van Malando
Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe: de jive op "Greased lightning" uit Grease
Jelle van Dael en Pascal Maassen: de tango op "Kiss my eyes" van Bob Sinclair
Kadèr Gürbüz en Dick Matthys: de jive op "The boy does nothing" van Alesha Dixon
Louis Talpe en Leila Akcelik: de tango op "Objection" van Shakira
Kevin Janssens heeft als acteur blijkbaar publiek nodig want waar hij op de choreo-repetities zo te zien problemen ondervond bij het vinden van ‘het gat’, zo vlot liep het tijdens de live. Kevin vond goed het staccato-ritme van zijn tango maar maakte wel enkele foutjes. Dank zij een goede synergie met zijn danspartner Martine kon hij wel steeds snel in het juiste ritme terug inpikken. De jury bedeelde Kevin met 19 p (4-5-5-5).
Laura Lynn herpakte zich in haar jive duidelijk, een heel stuk minder de wat verlegen Sabrina van vorige week maar veel meer als haar alterego Laura Lynn danste ze al een heel stuk beter en zeker meer bevrijd.. Nochtans moest het stresskonijn dat ze toch is onmiddellijk na haar jive snel richting Ethias Arena in Hasselt voor haar optreden op de Schlagerparade. Een live-captatie zou haar daar net voor ze ‘on stage’ moest op de hoogte houden van de afloop van ‘Sterren op de Dansvloer. De jury gaf haar 20 p (4-6-5-5)
Peter Van de Begin won ooit als kind al danswedstrijden samen met zijn moeder en vindt de jive een topdans. Dat bleek duidelijk ook uit zijn trainingen en performance. Hij zag af van het hoge tempo maar genoot met volle teugen. Zijn grote gestalte is geen voordeel en mogelijk was dat ook de reden dat hij het soms wel wat moeilijk had met de overgangen in die snelle jive maar hij kreeg terecht goede punten van de jury 23 p (6-6-6-5)
Sonja Kimpe werd met de tango in een heel ander bad gedompeld dan vorige week. Ze ondervond dan ook veel problemen met het vinden van de juiste houding en hoofdbewegingen. Haar danspartner Arman haalde er zelfs een banaan bij om visueel uit te beelden wat van haar verwacht werd. Na een originele intro danste Sonja een goede tango qua bodycontact in een mooie choreo waar zij een beetje moest dansen als een pop. Anders was het wel gesteld met haar voetenwerk, dat was verkeerdelijk veel te veel op de tenen gedanst, het hoofd té ver achteruit. Die fouten werden dan ook afgestraft door de jury 16 p (3-4-4-5)
An Lemmens die, in een poging van haar danspartner Aerjen om haar slechte conditie wat aan te scherpen, tijdens de danstrainingen touwtje moest springen, kwam met haar jive toch niet slecht voor de dag maar het oogde allemaal wat stijfjes ook al was haar inlevingsvermogen goed. Qua punten deed ze het wel iets minder dan vorige week. 17 p (4-4-4-5)
Wouter Van Bellinghen heeft ongetwijfeld ritme maar hét probleem is niet het juiste ritme… Genietend van het moment, in zijn eigengereide, vrolijke stijl die door juryvoorzitter Ronny Daelman omschreven werd met het soms “stampen van een olifant” tijdens zijn tango. Grapjas Wouter liet het niet aan zijn hartje komen, genoot met teugen van het moment en was zelfs blij met zijn 9 p (2-2-2-3).
Anthony Kumpen of omwille van zijn intrinsieke kracht door presentator Jacque Vermeire “Jan Spier” genoemd ging volgens de jury tijdens zijn jive een paar keer in de vangrails en crashte zelfs al eens… Anthony die op muziek van ‘Grease’ een jive moest dansen, had tot haar grote ontstelling die film nog nooit gezien, het liep op training dan ook langs geen kanten en danspartner Nick haalde er wanhopig de film dan maar eerst bij. De jury was echter niet mals voor Anthony: Hij miste zijn start, danste te houterig zonder speed en met te weinig power en werd goedbedoeld vergeleken met een zoutpilaar… De punten lagen dan ook in die lijn… 10 p (2-2-3-3)
Jelle Van Dael leek in de trainingen vooral te vechten met het ritme van de tango maar daar was nog weinig van te merken. Snel gedanst en goed contact gehouden met danspartner waren vooral haar pluspunten. Spijtig genoeg kreeg ze wel ook kritiek te verwerken over haar verkeerde voetenwerk (te weinig op hiel gedanst) en een wel goed aangehouden maar niet helemaal correcte danshouding. Goed nieuws was dat haar voetkwetsuur van vorige week haar na een tweetal dagen rust niet al te veel problemen meer had gegeven al dient haar enkel telkens stevig ingetaped. De punten van de jury waren wel een stuk minder dan die van vorige week en vielen dan ook wat tegen met slechts 15 p (3-3-4-5)
Kadèr Gürbüz leek in haar jive wel herboren tegenover vorige week, ze gaf zich nu helemaal bloot, en ze danste een stuk beter, zat goed in het ritme en gaf blijk van een groot inlevingsvermogen. Haar focus kon wel nog beter want ze keek nu nog wat teveel naar de grond i.p.v. te focussen in het publiek. Voor de jury was Kadèr Gürbüz in ieder geval geslaagd en ze kreeg een aanmoedigende 22 p (4-6-6-6)
Louis Talpe mocht als laatste de vloer op en zette ondanks een gespalkte vinger (afgescheurde pees bij een benefiet voetbalmatch) één van de beste tango’s van de avond neer. Toonde een goede expressie maar danste wel iets te zenuwachtig en verloor naar het einde toe een beetje het correcte “kader”. De jury beloonde hem met 22 p (6-5-5-6)

Samengeteld met de jurypunten van de tussenstand gaf dat de volgende uitslag, goed voor de helft van de punten, wat de kijker met de andere helft deed kon u al in onze inleiding lezen…
2de ronde - totaal - punten
1 Peter & Kim 23 (1) + 47 = 10
2 Lois & Leila 22 (2) + 47 = 10
3 Jelle & Pascal 15 (8) + 46 = 8
4 Kevin & Martine 19 (5) + 45 = 7
5 Sonja & Arman 16 (7) + 42 = 6
6 Kadèr Gürbüz & Dick 22 (2) + 41 = 5
7 An & Aerjen 17 (6) + 40 = 4
8 Laura & Wim 20 (4) + 36 = 3
9 Anthony & Nicky 10 (9) + 28 = 2
10 Wouter & Olga 9 (10) + 17 = 1
Volgende week dansen de 9 overblijvende koppels de rumba of de quickstep, hopelijk met een veel eerlijkere uitslag dan die van vrijdag die actrice Kadèr Gürbüz na hoopgevende dansprestaties totaal onverdiend toch in tranen achterliet…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten