donderdag 21 juni 2012

Kadèr Gurbuz meter FitClass, Fitness voor het goede doel


Kadèr Gurbuz meter FitClass, Fitness voor het goede doel

In het kader van de 'FitClass To Walk Again'-actie testten een aantal bekende Oost-Vlamingen hun fitheid in het centrum van het Erasmusatheneum in de Volhardingslaan. Naast atheneumdirecteur Isabelle Janssens maakten ook Jan Schepens, Kadèr Gurbuz en schepen Norbert De Mey (Open VLD) van het testmoment gebruik om leraren en leerlingen te informeren en actief te betrekken bij de actie.

FitClass, een netwerk van beweegadviescentra over heel Vlaanderen, organiseerde op 1, 2 en 3 juni 2012 een gelijktijdige 24-uren actie in al haar centra. Het evenement heeft een dubbel goed doel: enerzijds wil FitClass tienduizenden Vlamingen sensibiliseren om te bewegen met plezier; anderzijds is het de bedoeling om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor ‘To Walk Again’. Ieder centrum krijgt een BV(Bekende Vlaming) als peter of meter van het project.

Luc Van Lierde, triatleet en boegbeeld van de campagne, legt uit: “Samen met FitClass willen we heel Vlaanderen in beweging brengen ten voordele van ‘To Walk Again’ fitness, opgericht door mijn goede vriend Marc Herremans. Als triatleet weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om juist gedoseerd te trainen. Dat is nu net de basis van het FitClass-concept. Het is mijn ambitie om mijn ervaring te delen en zoveel mogelijk mensen op een correcte manier in beweging te brengen."

Het FitClass centrum in Deinze in het KA Erasmus, Volhardingslaan 11 in Deinze, doet ook mee aan de actie op 1, 2 en 3 juni met als doel zo veel mogelijk mensen te doen bewegen "met plezier" en daarnaast geld in te zamelen voor het goede doel "To Walk Again"...

Fitness is niet alleen sexy en hot, maar ook nog eens goed voor je hele lichaam.

Iedereen kan zich inschrijven via www.fitclasstowalkagain.be om één of meerdere uren te komen ‘FitClassen’. Deelnemen kost 10 euro. De actie is voor iedereen toegankelijk! Men hoeft dus absoluut geen (top)sporter te zijn om een uurtje mee te doen.

Kadèr Gurbuz, W817, Flikken, Jes, Familie, FC De Kampioenen, Code 37, De Vijfhoek en Witse actrice - meter FitClass Deinze: “Als ik niet beweeg voel ik de kilootjes er bij komen”

In het KTA van Brasschaat vond onlangs om 17uur de kick-off plaats van FitClass To Walk Again. De vzw, die werd opgericht door Marc Herremans, zet zich in om iedereen aan het bewegen te krijgen.

Enkele bekende Vlamingen namen de oproep ter harte en kwamen zich in het zweet werken. Onder meer Gene Bervoets, Kadèr Gurbuz, Margriet Hermans, Stijn Coninx en tennisser Kristof Vliegen stelden hun conditie op de proef. Het doel is om 24.000 euro in te zamelen voor To Walk Again. Inschrijven voor een conditietraining of workshops met Van Lierde of Herremans kan op www.fitclasstowalkagain.be.

Onlangs kregen Jan Schepens, peter van FitClass To Walk Again, Kadèr Gurbuz, en Isabelle Janssens, directeur van het Erasmusatheneum Deinze, een FitAdvies in het FitClass centrum van Deinze. De school maakte van dit testmoment gretig gebruik om ook de leraren en leerlingen te informeren en actief te betrekken bij de FitClass To Walk Again actie.

Vooraleer de testen van start gingen, werden de leerlingen in het zonnetje verzameld en aangemoedigd om zo veel mogelijk familie en vrienden voor het goede doel To Walk Again in beweging te brengen.

Joerie Plaetevoet, uitbater van het FitClass centrum in Deinze, stelde dat FitClass er in hun school is gekomen in 2008, omdat de leerlingen van toen samen met hun school een wedstrijd hadden gewonnen… Maar Joerie daagde meteen de leerlingen van nu uit om hun schouders onder het project te zetten want opnieuw is er een mooie prijs te winnen.

Jan Schepens die meteen het peterschap van de actie in Deinze op zich neemt, is alvast zeer enthousiast over het concept van FitClass. Volgens hem is het de ideale manier om overdag de studenten op een leuke manier te doen sporten. Daarnaast staat het centrum ’s avonds open voor iedereen die op een verantwoorde manier in beweging wil blijven. Hiermee komt FitClass tegemoet aan de wensen van zowel de schoolgaande jeugd als de volwassenen die, na hun dagtaak, met plezier en onder begeleiding willen bewegen.

De school die de meeste inschrijvingen voor de FitClass To Walk Again actie verzamelt, wint een gezond ontbijt in aanwezigheid van Marc Herremans, Luc Van Lierde en nog een aantal andere BV’s. De schooldirecteur, die het project zeer genegen is, gaf de leerlingen nog mee dat de school voor de helft tussenkomt in de inschrijvingskost.

Inschrijven voor FitClass To Walk Again kan via www.fitclasstowalkagain.be met actiecode FitClass Deinze. Dankzij de tegemoetkoming van de school betalen de leerlingen in Deinze slechts 5 EUR, in de plaats van 10 EUR.

In de namiddag kwam ook nog de meter van het project langs, Kadèr Gurbuz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten