woensdag 14 december 2011

Kadèr Gürbüz was eerste afvaller in Sterren op de dansvloer


Kadèr Gürbüz was helaas eerste afvaller in Sterren op de dansvloer.

Rechtvaardigheid is niet altijd van toepassing, zeker niet in smsvoting-land. Dat bleek toen de sympathieke en goed dansende Kadèr Gürbüz onverbiddellijk als eerste afvaller het vtm-programma Sterren op de dansvloer moest verlaten.

Kadèr Gürbüz, die volgens de jury voortreffelijk danste, haalde het niet tegen schepen Wouter Van Bellingen uit Sint-Niklaas.

Uitgeschakelde Kadèr Gürbüz is verdoofd na 'Sterren op de dansvloer'

'Heb ik me voor dit bont en blauw gedanst?'

Zelden iemand zó in zak en as zien zitten als actrice Kadèr Gürbüz na 'Sterren op de dansvloer': haar uitschakeling kwam totaal onverwacht.

Niemand die er vrijdagnacht níet kapot van was: het beeld van Kadèr Gürbüz die op een vingerknip van een fiere danseres in een hoopje ellende veranderde, toen bleek dat zij Sterren op de dansvloer als eerste moest verlaten. Iedereen had zijn geld op het vertrek van Wouter Van Bellingen gezet, de Sint-Niklase schepen die vrijdag en vorige week heel veel sympathie maar ook weinig punten van de jury oogstte. Vlaanderen had blijkbaar massaal voor Van Bellingen gebeld en ge-sms't, want puur op basis van het juryrapport had de schepen een grote achterstand.

Kadèr Gürbüz maakte er na de show geen geheim van: ze was verschrikkelijk ontgoocheld. 'Ik kreeg goede punten van de jury en was compleet uit het oog verloren dat populariteit ook een rol speelt. Verdorie, ik voel me net Sandra Bullock. Het ene moment staat ze met een Oscar te zwaaien, het volgende zit haar man op een ander.' (lacht)Volgens Sonja Godu, de mama van Kadèr Gürbüz, is het voor een buitenstaander moeilijk te vatten waarom haar dochter zó emotioneel reageert op een spelletje. 'Kadèr was enorm gebeten. Ze wilde dit zó graag.' Kadèr knikt. 'Ze hádden me al eens gevraagd om mee te doen, maar toen kon ik me niet vrijmaken. Nu heb ik er alles aan gedaan om te kunnen deelnemen. Ik heb zelfs een vervangster gezocht voor een theaterstuk. Ik trainde zeven dagen per week, zes uur per dag. Ik ben bont en blauw, ik heb overal pijn. Maar ik deed het zó graag. Dit weekend ging ik weer keihard trainen. Nu ben ik vrij, maar ik wíl niet vrij zijn. Verdorie toch.'

Kadèr Gürbüz verwerkte haar ontgoocheling wél met stijl: ze ging niet mee in de felle reacties van anderen, die zeiden dat 'Kadèr net als Anissa Temsamani meteen is weggestemd omdat ze niet Vlaams genoeg is'. Ze bleef positief voor schepen Wouter Van Bellingen die haar kwam troosten.

Van Bellingen had voor de bekendmaking van de uitslag al afscheid genomen van alle deelnemers. 'Kadèr Gürbüz heeft super gedanst maar er is blijkbaar meer voor mij gestemd. Ik moet toegeven dat ik de voorbije week amper vijf uur heb kunnen trainen. Over drie weken is er opnieuw gemeenteraad in Sint-Niklaas. We hebben op het stadhuis een mooie parketvloer: ze kunnen mij daar laten dansen.' (lacht)

De eliminatie van Kadèr Gürbüz was dan weer goed nieuws voor de drie goede doelen in Sint-Niklaas en Afrika die Wouter Van Bellingen steunt. Hij schenkt zijn startpremie van 2.000 euro en zijn 800 euro per aflevering weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten